Potentialet ved at ændre din kost

Ved at spise flere planter og reducere dit indtag af ​​animalske fødevarer gør du en stor forskel. Hvor meget vand, jord og drivhusgasemissioner du sparer, afhænger naturligvis af, hvilke fødevarer du bruger til at erstatte de animalske. Årstidens danske, økologiske frugt og grøntsager er det bedste, du kan spise for klimaet. Men at spise plantebaseret er generelt en stor hjælp for verden omkring dig.

En ændring fra en animalsk til en plantebaseret diæt kan:

  • Reducere udledning af drivhusgasser gennem dit eget madforbrug med op til 73 procent.
  • Spare 75 procent landbrugsjord på verdensplan, hvis alle spiste plantebaseret.
  • Reducere dit vandforbrug betydeligt, da færre planter skal dyrkes (Der går f.eks. 15.000 liter vand til et kilo oksekød). Det svarer til, at du tager et 10 minutters langt bad hver dag i 4,5 måned).

Hovedforfatteren af ​​undersøgelsen “Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers”, Joseph Poore ved University of Oxford, har udtalt:

”En plantebaseret kost er sandsynligvis den vigtigste og største enkeltstående måde at reducere sit aftryk på planeten, ikke kun mht. drivhusgasser, men også havforurening, arealanvendelse og vandforbrug. Det er langt større end at skære ned på sine flyrejser eller at købe en elbil.”