Ofte stillede spørgsmål

Hvad går KlimaUdfordringen ud på?

KlimaUdfordringen udfordrer folk til at prøve at spise plantebaseret i tre uger og vi vil faktisk gerne vise at det ikke behøver være super udfordrende at spise grønnere. Så vi fokuserer på at viderebringe vores bedste praktiske tips og lækreste opskrifter, der gør klimavenlig mad win-win.

I løbet af udfordringen sender vi mails hver dag med information og inspiration, så man kommer rundt om alle aspekter af grøn kost, lige fra "hvad skal jeg så spise til morgenmad?" til "hvordan får jeg rigelig calcium uden komælk?" Derudover har vi madplaner med lækre opskrifter, som man kan vælge at følge eller lade sig inspirere af og som deltager bliver man medlem af vores hyggelige Facebook gruppe hvor vi inspirerer og hjælper hinanden.
 

Vil du gerne have hjælp til at begynde at spise grønnere?

Vil du gerne modtage de bedste veganske opskrifter, lære om sundhed på plantebaseret kost og få guides til grønne indkøb, som for eksempel hvilken plantemælk egner sig bedst til hvad? Alt det og meget mere får du i KlimaUdfordringen, så vi anbefaler at du tilmelder dig med det samme! Samtidig bliver du del af et fællesskab med andre, som også er motiverede til at ændre deres kost i grønnere retning.
 

Har du specifikke sundheds- og ernæringsmæssige spørgsmål?

Så anbefaler vi at du taler med en diætist med god indsigt i plantebaseret sundhed. I KlimaUdfordringen hjælper vi med alt det fundamentale i forhold til sundhed og det praktiske omkring plantebaseret mad, men vi kan ikke give specialiseret hjælp. Vi anbefaler at tage kontakt til diætist Maria Felding, som er ekspert i plantebaseret sundhed.
 

Kan jeg være med i KlimaUdfordringen, hvis jeg ikke har tænkt mig at spise 100% plantebaseret?

Alle er velkomne til at være med, uanset om man følger udfordringen 100 %, gerne vil spise vegetarisk, fleksitarisk eller deltager for inspiration til flere plantebaserede måltider. Mange deltager for at få inspiration til nye grønne retter de kan tage med sig også efter udfordringens tre uger.
 

Kan man være med uden Facebook?

Du kan sagtens være med uden Facebook. Vi sender dig stadig mails hver dag med opskrifter og inspiration. Vi anbefaler dog gruppen da der er god stemning og gode råd at finde i den.
 

Er deltagelse gratis?

Deltagelse er 100 % gratis og uforpligtende.

 

Har du tilmeldt dig, men ikke modtaget velkomstmail?

Dobbelttjek at du har skrevet din email adresse korrekt i tilmeldingsformularen. Sørg for at tjekke for e-mails fra KlimaUdfordringen i "Kampagner", "Promoveringer" og "Andre" mapperne i din indbakke såvel som i Spam filtret. Og glem ikke at tilføje info@klimaudfordringen.dk til dine kontakter for at sikre, at du modtager alle 22 dages e-mails korrekt.

 

Hvorfor deltager folk?

Folk deltager af mange forskellige grunde, og alle er velkomne uanset motivation. I forbindelse med vores seneste statistik fandt vi at 40 % er med for deres sundheds skyld, 25 % på grund af klima og miljø, 24 % fordi de er nysgerrige, og 11 % gør det af hensyn til dyrevelfærd.
 

Hvem arrangerer KlimaUdfordringen?

KlimaUdfordringen er skabt i samarbejde mellem Greenpeace, PlanteVækst og Dyrenes Alliance.